با افزایش سن و روند پیری، مشکل بیاختیاری در دفع و ادرار پدیدهی شایعی است که به دلایل متعدد رخ میدهد. در پی این اتفاق، فرد قادر به کنترل ادرار و اجابت مزاج نخواهد بود. در این میان، بسیاری از سالمندان به این دلیل دچار محدودیتهای بسیاری خواهند شد و حتی به خاطر این موضوع از خانه بیرون نمیروند. خوشبختانه این چالش با ورود پوشکهای بزرگسال به بازار تا حد بسیار زیادی مرتفع شد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع پوشک و راهنمای خرید پوشک بزرگسال آشنا کنیم تا بتوانید بهترین پوشکها را شناسایی و تهیه کنید.
دلایل و انواع بی اختیاری در کنترل ادرار
بیاختیاری در کنترل ادرار میتواند دلایل و انواع مختلفی داشته باشد. شناخت این دلایل اهمیت زیادی دارد چراکه ممکن است نشانهای از آسیب جسمی مهم یا بیماری باشند. در ادامه، انواع و دلایل بیاختیاری در کنترل ادرار را بررسی میکنیم.
انواع بی اختیاری
بیاختیاری در کنترل ادرار به سه دسته تقسیم میشود:
بی اختیاری در اثر فشار
پس از فعالیت جسمی شدید یا وارد شدن فشار زیاد به بدن،عضلات اسفنکتر شل شده و مثانه کنترل خودش را از دست میدهد. در پی این اتفاق، ممکن است ادرار بیموقع خارج شود. موقعیتهای زیر، مثالهای خوبی برای این نوع از بیاختیاری هستند:
بعد از سرفه یا عطسهی شدید
بعد از خندههای طولانی
بلند کردن اجسام سنگین
پس از انجام دادن فعالیتهای جسمی سنگین
بی اختیاری سر ریزی
هنگامی که به صورت کامل ادرار را تخلیه نکنید، مقداری از این مایع درون مجاری ادراری باقی میماند. پس از گذشت مدتی و در اثر تکان خوردن یا جابهجا شدن، این مایع باقیمانده نشت میکند و به بیرون میریزد.
بی اختیاری اورژانسی
اگر مدت زمان زیادی ادرار خود را نگه دارید، دچار بیاختیاری اورژانسی میشوید. بعد از گذشت مدتی، مثانه ظرفیت نگهداری ادرار را از دست میدهد و در نتیجه، به صورت اورژانسی و فوری فرمان تخلیه میدهد.
دیگر دلایل بی اختیاری ادرار
از عوامل دیگر موثر در بیاختیاری روی کنترل ادرار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تضعیف ماهیچههای مثانه در اثر افزایش سن
آسیب دیدن عضلات لگن و کف لگن
التهاب و سرطان پروستات
پس از عمل برداشتن رحم
بارداری و زایمان
عفونت ادراری
سنگ کلیه یا مثانه
عوارض پس از استفاده از قرصهای شلکنندهی عضلات
نوشیدن مقدار زیادی الکل یا نوشیدنیهای کافئیندار
استفاده از پوشک بزرگسال به چه کسانی توصیه می شود؟
افرادی با ویژگیهای زیر بهتر است از انواع پوشک بزرگسال استفاده کنند تا آرامش خاطر بیشتری داشته باشند:
افرادی با بیماریهای خاص مانند: آلزایمر، اماس، فلج دائم یا موقت و…
افرادی که بیماریهای قلبی و عروقی دارند
افرادی که دارای معلولیتهای ذهنی و جسمی هستند
افرادی که شغلهای سخت با شیفت طولانی دارند مانند: خلبانها، غواصها، فضانوردان و سربازان جنگی
سایر افرادی که به دلیل بیماری یا مشکلات حرکتی نمیتوانند روزی چند مرتبه به سرویس بهداشتی بروند
نکات مهم هنگام استفاده از پوشک بزرگسال
برای اینکه استفاده از پوشک برای افراد سالمند از لحاظ جسمی و روانی مشکلساز نشود، باید به موارد زیر دقت داشته باشید:
هنگام خرید و تعویض پوشک بزرگسال با احترام و آرامش برخورد کنید تا عزت نفس افراد دچار آسیب نشود.
برای جلوگیری از ورود آلودگی، به داخل پوشک دست نزنید.
پروسهی تعویض پوشک را در مکانی پاکیزه و دور از دید دیگران انجام دهید.
از دستکشهای پزشکی یا لاتکس برای تعویض پوشک استفاده کنید.
در صورت نیاز، برای خودتان وسالمند ماسک تنفسی بزنید.
از خیس نشدن لباسهای خود و فرد سالمند اطمینان حاصل کنید.
بدن سالمند را از جلو به عقب با کمک دستمال مرطوب پاک کنید.
آلودگیهای باقیمانده میان چینوچروکهای پوست سالمند را به خوبی تمیز کنید.
اجازه دهید مدتی پوست سالمند هوا بخورد تا هم خشک شود و هم فرصت تنفس داشته باشد.
برای حفظ سلامت پوست فرد، از کرمهای مرطوبکننده یا پماد استفاده کنید.
از راحت بودن سالمند درون پوشک اطمینان حاصل کنید.
قبل و بعد از تعویض پوشک دستان خود را بشویید.
مهم ترین خصوصیات پوشک بزرگسال
حالا که با انواع و دلایل بیاختیاری در کنترل ادرار آشنا شدیم، میتوانیم به فاکتورهای مهم هنگام انتخاب پوشک بپردازیم.
سایز بندی پوشک بزرگسال
مهمترین نکته هنگام خرید پوشک برای بزرگسالان، انتخاب سایزبندی مناسب است. سایز مناسب برای مراقبت از پوشک بزرگسال مانع از نشت و حوادث احتمالی میشود. برای پیدا کردن سایز دقیق، یک نوار اندازهگیری را در اطراف لگن خود قرار دهید و عدد به دست آمده را ثبت کنید. سپس، اندازهی دور کمر را اندازهگیری و ثبت کنید. توجه داشته باشید که این اعداد نباید با اندازهگیری زیادی شل و یا زیادی سفت به دست آمده باشند. مناسبترین روش اندازهگیری برای خرید پوشک بزرگسال، بر اساس بزرگترین عدد در اطراف کمر یا اطراف مفصل ران است. در نهایت امر، اعداد را جدول زیر تطبیق دهید تا سایز مورد نظر خود را پیدا کنید.
پوشک شورتی
دور کمر
پوشک چسبی
دور کمر
سایز S
۵۵ تا ۸۰ سانتیمتر
سایز S
۵۰ تا ۸۰ سانتیمتر
سایز M
۸۰ تا ۱۱۰ سانتیمتر
سایز M
۸۰ تا ۱۱۰ سانتیمتر
سایز L
۱۱۰ تا ۱۳۰ سانتیمتر
سایز L
۱۱۰ تا ۱۳۰ سانتیمتر
سایز XL
۱۳۰ تا ۱۶۰ سانتیمتر
سایز XL
۱۳۰ تا ۱۶۰ سانتیمتر
جدول سایز بندی پوشک بزرگسال
ممکن است پوشکهای متفاوت از برندهای متفاوت اختلاف اندکی در سایزبندی داشته باشند. برای همین، قبل از هر اقدامی، راهنمای خرید پوشک بزرگسال نوشتهشده روی محصول را مطالعه کنید.
پوشکهای بزرگسال به دو نوع شورتی و چسبی تقسیم میشوند. برای انتخاب مناسبترین مدل، از موتنرو کمک بگیرید.
برای اطلاعات بیشتر و خرید پوشک بزرگسال با بهترین قیمت، روی تصویر کلیک کنید.
قدرت جذب پوشک بزرگسال
در مورد نیاز خود به قدرت جذب پوشک فکر کنید. در مورد سوالات زیر فکر کنید و به آنها پاسخ دهید:
آیا میخواهید از پوشک برای ساعتهای طولانی استفاده کنید؟
نیاز دارید که پوشک انتخابی شما قدرت جذبکنندگی بسیار بالایی داشته باشد؟
آیا به پوشکی مناسب برای بیاختیاری ادرار و مدفوع نیاز دارید؟
برای استفادهی روزانه نیاز به پوشک دارید یا میخواهید شب را هم با پوشک سپری کنید؟
بعد از پاسخ دادن به این سوالات، راحتتر میتوانید پوشک مناسب خود را پیدا کنید. تنها کافی است که راهنمای خرید پوشک بزرگسال درجشده روی بستهبندی را مطالعه کنید. توجه داشته باشید که اگر پوشک مناسب با قدرت جذبکنندگی متناسب با نیازتان را خریداری نکنید، دچار چالشهای جدی خواهید شد.
ترفند افزایش قدرت جذب کنندگی پوشک
اگر به پوشک یا پوشینههای بزرگسال با قدرت جذب بالا دسترسی ندارید و یا از قدرت آن اطمینان کافی ندارید، میتوانید یک یا دو عدد پد بهداشتی روزانه را درون پوشک قرار دهید. این ترفند ساده به افزایش قدرت جذب پوشک کمک کرده و ریسک پس دادن ادرار را به حداقل میرساند.
دارای لایه محافظ برای جلوگیری از نشت مایعات
برای اطلاعات بیشتر و خرید این محصول، روی تصویر کلیک کنید.
توجه به جنسیت هنگام خرید
در هنگام خرید به جنسیت درجشده بر روی پوشک دقت کنید. انواع پوشک بزرگسال مورد استفاده برای بانوان و آقایان متفاوت است. برای انتخاب پوشک بزرگسال مناسب مردان بهتر است مدلهای باکسر (پادار) را انتخاب کنید. در حالی که پوشک بزرگسال مناسب بانوان شامل پدهای جاذب است که برای سیستم ادراری بانوان طراحی شده.
البته انتخاب پوشک بزرگسال به همین دو گزینه محدود نمیشود. پوشینههای بهداشتی برای استفادهی بانوان و آقایان در بازار موجود هستند فقط لازم است قبل از خرید راهنمای خرید پوشینه بزرگسالان را با دقت مطالعه کنید.
حالا که تا حد خوبی با پوشک و خصوصیات پوشک بزرگسال آشنا شدید، لازم است با عوارض جانبی استفاده از انواع پوشک بزرگسال نیز آشنا شوید. در یک مقالهی جداگانه، به «تاثیر پوشک و ابتلا به زخم بستر» پرداختهایم.
پوشک یکبار مصرف یا چندبار مصرف
از انواع پوشک بزرگسال میتوان به مدلهای یکبار مصرف و مدلهای قابل شستشو اشاره کرد. پوشکهایی که یکبار مصرف هستند، پس از هر بار استفاده و مرطوب شدن باید تعویض شوند. پوشک استفادهشده باید با رعایت اصول بهداشتی دور انداخته شود.
انواع قابل ششستشو را میتوان بارها و بارها استفاده کرد. تنها مشکل این نوع از پوشینهی بزرگسال این است که هر بار باید به دقت شسته و خشک شود. گفتنی است که جذب این نوع پوشک بسیار بیشتر از انواع یکبار مصرف بوده. ورزشکاران اغلب پوشکهای قابل شستشو را ترجیح میدهند، زیرا آنها ادرار بیشتری نسبت به پوشکهای یکبارمصرف جذب میکنند.
راهنمای خرید پوشک بزرگسال برای سایز بزرگ
برخی از انواع پوشک بزرگسال برای افراد سایز بزرگ طراحی شده اند. آنها معمولا در اندازههایی مانند XL، XXL، XXXL، و غیره برچسبگذاری میشوند. اندازههای دقیق آن بسته به شرکت تولیدکننده متفاوت است. بنابراین قبل از سفارش و یا خرید حضوری باید سایز مناسب خود را پیدا کنید. پس از به دست آوردن سایز دقیق، از جدول درجشده روی راهنمای خرید پوشک بزرگسال کمک بگیرید.
توجه به جنس پوشک بزرگسال
یکی دیگر ازخصوصیات پوشک بزرگسال که باید در نظر داشته باشید، جنس آن است. دقت کنید که باتوجه به بالابودن سن افراد پوست آنها نازکتر و حساستر بوده. به همین دلیل لازم است که از جنسهای زبر، خشن و حساسیتزا دوری کنید. خرید پوشکهایی با درصد کتان و نخ بالا بسیار، انتخاب عاقلانهتری به نظر میرسد.
دارای پوشش نرم و نفوذپذیر برای عبور جریان هوا
برای اطلاعات بیشتر و خرید این محصول، روی تصویر کلیک کنید.
نتیجه گیری
سعی کردیم در این مقاله راهنمای خرید بهترین پوشک بزرگسال را برای شما فراهم کنیم. در این مقاله، جدول سایز بندی پوشک بزرگسال را برای شما آوردیم تا در انتخاب سایز دچار اشتباه نشوید. همچنین، مهمترین نکاتی که باید هنگام خرید و انتخاب پوشک بزرگسال در نظر داشته باشید را عنوان کردیم. با در نظر گرفتن این نکات و رعایت اصول بهداشتی، سلامت خود و یا عزیزانتان که از این محصول استفاده میکنند را تضمین کنید. خوشحال میشویم اگر نظرات و یا سوالات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
پوشک مخصوص افراد بزرگسال چند نوع دارد؟
پوشکهای مخصوص افراد بزرگسال به انواع چسبی و شورتی تقسیم میشوند. تفاوت این دو مدل در نحوهی پوشیدن و بسته شدن آنهاست.
پوشک بزرگسالان را هر چند ساعت یکبار تعویض کنیم؟
بهترین حالت برای تعویض پوشک بزرگسالان، هر ۲ ساعت یکبار عنوان شده است. اما باید دقت داشته باشید که برای جلوگیری از سوزش و عفونت، بلافاصله بعد از آلوده شدن پوشک باید آن را تعویض کنید. برای این کار، دستکش پزشکی بپوشید و بدن فرد را با دستمال مرطوب پاک کنید. در نهایت، پوشک را ببندید و درون سطل زباله قرار دهید. پس از پایان کار، دستان خود را بشویید. نکتهی مهم دیگر این است که پس از هربار تعویض پوشک، بدن سالمند یا بیمار را چک کنید تا دچار زخم، کبودی و یا مشکلات پوستی نشده باشد.
چگونه ریسک پس دادن پوشک در شب را کاهش دهیم؟
از خالی بودن مثانهی فرد سالمند قبل از خواب اطمینان حاصل کنید. مصرف مایعات قبل از خواب را محدود کنید. غذاهای خیلی شیرین، گازدار، و دارای کنترلکنندههای صنعتی را تا حد امکان از رژیم غذایی سالمند حذف کنید.
به چند صورت میتوانیم پوشک سالمند را تعویض کنیم؟
در حالت ایستاده، در حالت خوابیده و یا به حالت پوشیدن شلوار برای پوشکهای شورتی میتوان اقدام به تعویض پوشینههای بهداشتی بزرگسالان کرد.