زیبایی و آرایش اخبار مو تن رو سلبریتی سبک زندگی عطر شناسی راهنمای خرید
فروشگاه مو تن رو وارد شوید
از جدیدترین اخبار و مطالب ما با خبر شوید
شبکه‌های اجتماعی
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت کارنو اندیشان سبز گلسار نوین (فروشگاه آنلاین مو تن رو) می‌باشد

مهم‌ ترین راهکارهای مراقبت از پوست کودک

wordcamp
582
10 دقیقه
مهم‌ ترین راهکارهای مراقبت از پوست کودک

هنگام بوسیدن یا نوازش یک خردسال، طراوات و شادابی پوست او کاملا مشخص می‌شود. اما این زیبایی نیاز به مراقبت و نگه‌داری فراوانی دارد. نه تنها ضربه و زخم، بلکه حتی عواملی چون خورشید هم باعث آسیب جدی به پوست فرزندان‌ می‌گردند. گاهی این صدمات جبران ناپذیر خواهند بود و تا آخر عمر از بین نمی‌روند. پس لازم است به فکر یک روتین پوستی بچه باشید. قدم اول مراقبت از پوست کودک، شناخت مهم‌ترین نکات است. بعد از آشنایی با قواعد عمومی این کار، باید در مورد برخی تهدیدات پوستی آگاه شوید. اگر هم در مورد انتخاب محصولات مراقبت از پوست برای کودکان اطلاعات داشته باشید، همه چیز تکمیل خواهد بود. در این مطلب دقیقا همین مسیر را طراحی کردم. پس اگر نگران سلامت دل‌بندتان هستید، از این سفر جا نمانید.

مهم‌ترین نکات برای مراقبت از پوست کودک

درمان آفتاب سوختگی کودک یا خشکی پوست مسأله‌ی مهمی است. اما قبل از آن باید به جنبه‌ی پیشگیری قضیه توجه داشت. برای همین هم اکنون به این موضوع می‌پردازم.

استفاده از محصولات بدون عطر، رنگ و موادنگه‌دارنده

پوست بچه بسیار حساس است و باید به کمک محصولات موجود در بازار، از سلامت آن حفاظت کرد. این نکته‌ی درستی است اما نباید از نوع محصول انتخابی نیز غافل شوید. زیرا این کار ممکن است نتیجه‌ی معکوس بگذارد. پوست کودکان در مقابل مواد شیمیایی چندان مقاوم نیست. زیرا بدن آن‌ها لایه‌های پوستی نازک‌تری دارد و این مسأله باعث می‌شود مواد بیشتری جذب بدن شود.

به جز عارضه‌های سطحی، ورود مواد شیمیایی می‌تواند سبب تهدید سلامت فرزندان شما نیز بشود. از همین رو متخصصان پیشنهاد می‌دهند که شعار «کم هم زیاد است» را سرلوحه کارتان قرار دهید. برای همین تاجای ممکن باید به سراغ محصولاتی بروید که مواد افزوده‌ی کم‌تری دارند. در این صورت است که پسر یا دخترتان از عوارض جانبی در امان است.

حواستان به این نکته باشد که کالای بدون‌بو با جنس عاری از عطر مصنوعی یکی نیست. زیرا برخی محصولات از اسانس پوشاننده برای حذف بوی ترکیبات شیمیایی استفاده می‌کنند. این نوع اسانس باز هم برای برخی خردسالان یا نونهالان حساسیت‌زا خواهد بود. دامنه‌ی انتخاب شما وسیع است و می‌توانید به جای تولیدات کارخانه‌ای، به سراغ مواد طبیعی بروید.

جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب روی کودکان زیر شش ماه

طبیعت مواهب زیادی به انسان داشته است و تا اکنون این مسأله ادامه دارد. یکی از این نعمت‌ها نیز نور خورشید است که بدون آن زندگی معنایی نخواهد داشت. آفتاب گرفتن می‌تواند باعث تزریق ویتامین دی به پوست شود. اما نتیجه‌ی بی‌دقتی در این کار چیزی جز آفتاب سوختگی و تبعات بعدش نخواهد بود. نوزادان کوچک‌تر از شش ماه در مقابل پرتو خورشید، بسیار آسیب‌پذیرتر از ما هستند. زیرا لایه‌ی درم پوست آن‌ها بسیار نازک‌تر از افراد بالغ است. به همین دلیل هم مراقبت از پوست کودک تازه به دنیا آمده، نیاز به دقت بیشتری دارد.

استفاده از ضدآفتاب برای کودک
تابش آفتاب به پوست کودکان، آسیب زیادی به آن‌ها خواهد زد.

پس حتما هنگام حضور در محیط بازِ آفتابی به تن فرزندتان کلاه و لباس کافی بپوشانید. در غیر این صورت، اشعه‌ی فرابنفش خورشید پوست او را خواهد سوزاند. برخی والدین به خیال این‌که خودرو زیر سایه است، کودک را درون آن قرار می‌دهند و رها می‌کنند. باتوجه به حرکت خورشید بعد از اندکی، ابتدا درون خودرو گرم می‌شود و بعد هم نوبت به تابش مستقیم آن می‌رسد. هنگامی هم که نزد نوزاد برمی‌گردد با صحنه‌ای دلخراش مواجه خواهید شد. لذا رسیدگی به پوست نوزاد نیاز به مراقبت دائمی دارد.

مرطوب نگه ‌داشتن جای زخم

در سنین خردسالی کار هربچه‌ای بازی و دویدن است. در این بین هم ممکن است او دچار خراش، زخم یا آسیب‌های سطحی شود. با مشاهده‌ی این اتفاق، جای زخم را کاملا ابتدا با آب و صابون بشویید. این عمل راه ورود عفونت‌ها به بدن را سد می‌کند. سپس برای جلوگیری از خشکی پوست، روی آن را با وازلین یا چیزی مانند آن چرب کنید. در غیر این صورت امکان دارد رشد دلمه‌، روند بهبود جای زخم را به تأخیر بیندازد.

حواستان باشد از پمادهای دارای آنتی‌بیوتیک استفاده نکنید. زیرا ممکن است برخی کودکان دچار حساسیب به برخی از انواع آن باشند. برای همین هم جای زخم شروع به خارش و جوش زدن می‌کند. البته گاهی نشانه‌های عفونت از جمله قرمزی، چرک یا ورم روی پوست ظاهر می‌شود. در این موارد چاره‌ای جز استفاده از آنتی‌بیوتیک نیست.

پس از بهبود زخم، پوستِ ترمیم شده قدری نسبت به سایر نقاط بدن تیره‌تر یا روشن‌تر است. وقتی آثار جراحت کاملا محو شد، آن ناحیه را با لباس بپوشانید یا رویش را با کرم ضدآفتاب چرب کنید. این کار باعث می‌شود تا رنگدانه‌های پوستی از آسیب در امان بمانند.

استفاده از کرم سوختگی پا نوزاد

هنگام تعویض پوشک مهم‌ترین محصولی که به کمک مراقبت از پوست کودک می‌آید، کرم سوختگی پا است. به‌ویژه وقتی که در قسمت کشاله‌ی ران التهابی مشاهده می‌کنید، حتما به سراغ این کالا بروید. حواس‌تان باشد برای پاک کردن پوست، از صابون زیاد استفاده نکنید و آن قسمت را زیاد نمالید. برای آبکشی نیز آب گرم گزینه‌ی بهتری خواهد بود.

حالا که آن ناحیه کاملا تمیز شده، نوبت به کرم سوختگی می‌رسد. از میزان مناسب کرم استفاده کنید تا روی پوست یک عایق ایجاد شود. برای کمک به ترمیم جای سوختگی نیز بین هربار تعویض پوشک، بگذارید مدتی کودکان بدون لباس باشند. زیرا این کار فرصت تنفس به آن بخش‌های بدن می‌دهد.

گاهی اوقات به‌رغم انجام همه‌ی تدابیر، باز هم شاهد بروز سوختگی پا یا وخیم‌تر شدن آن خواهید بود. اگر این مشکل پس از سه روز هم باز ادامه داشت، شاید آن نشانه‌ی تب فرزند شما است. در نتیجه حتما با پزشک مشورت کنید.

آب جایگزین مناسب صابون

برخلاف بزرگسالان شرایط بدنی نوزادان به‌گونه‌ای است که هنگام حمام، همیشه نیازی به صابون نخواهند داشت. زیرا میزان تعریق بدن آن‌ها کم‌تر است و چربیِ روی پوست باعث ایجاد بوی بدی نمی‌شود. به همین دلیل تنها در صورتی که میزان آلودگی پوست زیاد شده بود، برای شستشوی فرزندتان همه‌جا را کف‌مالی کنید.

سایر اوقات تنها با استفاده از یک صابون یا پاک‌کننده‌ی ملایم نواحی زیر بغل و کشاله‌ی ران را بشویید و آب بکشید. این ترفند سبب جلوگیری از بروز خشکی پوست کودک خواهد شد. برای نظافت صورت هم، این شیوه جواب‌گو است. زیرا اکثرا استفاده از آب گرم خالی هم باعث پاکیزگی کاملا چهره‌ی فرزندتان می‌شود.

شستشوی صورت کودک
حذف آلودگی‌های پوست بچه، نیاز به استفاده‌ی زیاد از صابون ندارد.

رطوبت‌رسانی به پوست

رسیدگی به پوست نوزاد یا خردسالان را باید قبل از بروز مشکل شروع کنید. اگزما یکی از مسائلی است که امکان دارد در آینده، گریبان‌گیر فرزند شما شود. با رطوب‌رسانی به پوست او، می‌توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.

اگر چه باید به سراغ محصولی بدون مواد مضر بروید، اما خیال نکنید نیاز به مقدار کمی مر‌طوب‌کننده دارید. به‌گونه‌ای کرم را روی پوست فرزندتان بزنید که صورت او روشن، درخشان و براق شود. اما این همه‌ی ماجرا نیست. حالا پنج دقیقه صبر کنید تا مرطوب‌کننده تأثیرش را بگذارد. روزی یک بار این کار را پس از شستوشوی صورت انجام دهید.

جوش صورت همیشه خطرناک نیست

مشاهده‌ی جوش و بیرون‌زدگی روی صورت فرزندتان، می‌تواند شما را به نگرانی زیادی بیندازد. توجه داشته باشید که عموما این عارضه‌ی پوستی به خاطر حساسیت یا واکنش به ویروس رخ می‌دهد. در نتیجه نیازی به اقدامات اورژانسی نخواهد بود و پس از گذر زمان جوش‌ها از بین خواهند رفت. استفاده از پماد و ژل ضدجوش و مرطوب‌کننده نیز این امر را تسریع می‌کند.

مراجعه به پزشک هنگام بروز خال گوشتی

مراقبت از پوست کودک گاهی نیاز به اقدامات جدی‌تری هم دارد. در صورت مشاهده خال گوشتی (فارغ از تعداد آن) حتما برای معاینه نزد متخصص بروید. در ادامه نیز باید این بررسی به صورت سالانه تکرار شود. اگر هم متوجه ظهور خال جدید، تغییر رنگ، اندازه یا شکل آن‌ها شدید حتما به پزشک مراجعه کنید. نسبت به ماه گرفتگی نیز همین رویکرد را ادامه دهید. پس در صورت تغییر در ابعاد یا رنگ این عارضه، کودک شما نیاز به معاینه خواهد داشت.

مقابله با آفتاب سوختگی

تاول‌های پوستی ناشی از آفتاب‌سوختگی یکی از خطرناک‌ترین دشمنان سلامتی هستند. برای مراقبت از پوست کودک در برابر آفتاب، روش‌های مختلفی وجود دارد. بهترین آن‌ها جلوگیری از تماس بچه با تابش نور به‌ویژه در حوالی ظهر و عصر (ساعت ۱۰ تا ۱۶) است. گاهی ناچارید که فرزندان‌تان را به خود به بیرون از خانه ببرید. در این مواقع از لباس‌هایی نخی و آستین بلند استفاده کنید. همچنین به‌هیچ‌وجه شلوارک به پای او نپوشانید؛ تنها شلواری با پاچه‌ی بلند است که در مقابل خورشید از پوست فرزندتان مراقبت خواهد کرد.

وقتی پوست کودکان قبل از ۱۸ سالگی توسط نور آفتاب آسیب می‌بیند، خطر ابتلا به سرطان در بزرگ‌سالی افزایش می‌یابد.

شستشوی لباس با شوینده مناسب کودک

همان‌طور که در بخش‌های قبلی خواندید، وجود اسانس‌های معطر در محصولات بهداشتی می‌‌تواند باعث حساسیت پوستی شود. باید بدانید این مسأله در مورد شستشوی لباس‌ نیز صادق است. زیرا ذرات باقی مانده روی سطح آن، به پوست فرزند شما منتقل می‌شوند و مشکل ایجاد خواهند کرد.

پیشنهاد مطالعه: لیست لوازم بهداشتی مخصوص نوزاد

اگر خردسالی پوستی حساس دارد، هنگام شستشوی لباس، ملحفه یا پتو به نکات زیر توجه کنید:

  • از پودر یا نرم‌کننده دارای اسانس استفاده نکنید.
  • قبل از پوشاندن لباس به تن فرزندتان حتما آن را بشویید. این کار باعث می‌شود موادی چون فرمالدهید از بین بروند.
  • لباس‌های پشمی می‌توانند باعث حساسیت بچه‌ها شوند. به جای آن از محصولات کاملا پنبه‌ای استفاده کنید.
  • هنگام سرما پوشاک سنگین را به تن بچه نکنید! به‌جای آن تعداد لباس بیشتری را به او بپوشانید.

تعویض پوشک نوزاد در زمان مناسب

نیاز مداوم به تعویض پوشک، گاهی شما را کلافه می‌کند. اما بی‌خیالی نسبت به این مسأله می‌تواند باعث حساسیت پوستی یا سوختگی پای فرزندتان شود. لازم است پس از هربار خروج مدفوع از بدن نوزاد، حتما پوشک را تعویض کنید. اما با افزایش سن کودک، این بازه‌ی زمانی می‌تواند طولانی‌تر شود. پس در ابتدای تولد، این اتفاق به ۱۲ بار در طول روز هم خواهد رسید. البته با رشد فرزند شما نیاز به تعویض پوشک در طول ۲۴ ساعت، به ۶ تا ۸ دفعه کاهش می‌یابد. البته حواس‌تان باشد هنگام این کار، دست‌های شما تمیز و عاری از آلودگی باشد. همچنین یک زیرانداز پاک برای تعویض پوشک انتخاب کنید.

سخن پایانی

مراقبت از بدن کودکان باعث پیشگیری از آسیب‌های جدی می‌شود. این کار نه تنها باعث کاهش هزینه‌های احتمالی می‌شود، بلکه خطر بروز بیماری در بزرگ‌سالی را می‌کاهد. حفاظت از پوست بچه البته شامل اقدامات مختلفی می‌شود و به همین دلیل شاید مطلبی از قلم افتاده باشد. اگر شما هم چنین فکر می‌کنید، پس حتما نظرتان را با ما در پایین این متن به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول

محصولات مراقبت از پوست کودکان باید چه ویژگی‌هایی داشته باشند؟

این کالاها لازم است عاری از هرگونه ماده‌ی مضر (مثلا فرمالدهید)، مواد نگه‌دارنده و اسانس باشند.

روتین پوست کودک شامل چه مواردی می‌شود؟

حفاظت در مقابل نور آفتاب، رطوبت‌رسانی، شستشوی روزانه صورت و… جزو این برنامه هستند.

چگونه در تابستان از پوست بچه مراقبت کنیم؟

استفاده از کلاه، لباس آستین بلند، شلوار (به‌جای شلوارک) به شما کمک خواهد کرد.

لباس بچه‌ها را چگونه بشوییم؟

توجه کنید که شوینده انتخابی نباید دارای اسانس و مواد حساسیت‌زا باشد.