زیبایی و آرایش اخبار مو تن رو سلبریتی سبک زندگی عطر شناسی راهنمای خرید
فروشگاه مو تن رو وارد شوید
از جدیدترین اخبار و مطالب ما با خبر شوید
شبکه‌های اجتماعی
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت کارنو اندیشان سبز گلسار نوین (فروشگاه آنلاین مو تن رو) می‌باشد

مراقبت پوست بعد از برنزه کردن + راهکارهای مختلف برای برنزه کردن و مراقبت پس از آن

wordcamp
4,652
14 دقیقه
مراقبت پوست بعد از برنزه کردن + راهکارهای مختلف برای برنزه کردن و مراقبت پس از آن

مد همیشه یک محرک قوی برای تجربه‌های جدید است. در سال‌های اخیر، مدهای مختلفی در ایران و سایر بخش‌های دنیا بین افراد مختلف رواج یافت و داشتن پوست یک‌دست و خوشرنگ برنزه، یکی از این مدها بود. استفاده از کرم‌های برنزه، استفاده از اسپری‌‌های رنگی و البته آفتاب‌گرفتن و یا مراجعه به سالن‌های سولاریوم، همه روش‌های مختلفی برای برنزه‌شدن است. در روش‌های پایدارتر هم‌چون آفتاب‌گرفتن و سولاریوم، پوست تغییرات شدیدتری تجربه می‌کند. به همین خاطر، پس از برنزه‌کردن، باید مراقبت پوست بعد از برنزه کردن را به‌خوبی فرا گرفته و از آن استفاده کنید. در این نوشتار، قصد داریم به بررسی روش‌های مختلف مراقبت از پوست بعد از سولار بپردازیم، همراه ما باشید.

برنزه کردن پوست چیست؟

مراقبت از پوست بعد از برنزه کردن با آفتاب

بی‌شک شما نیز دوره پوست برنزه را به خاطر دارید. در اواخر دهه 80 در ایران، داشتن پوست برنزه به یکی از مدهای جذاب و جدید تبدیل شده بود. هرچند این مد، تنها به ایران محدود نشده و در کشورهای مختلف، داشتن پوست برنزه و تیره‌تر، یک معیار زیبایی به شمار می‌رود.

مد شدن پوست برنزه در دنیا، یک روند جالب و حتی عجیب دارد. ثروتمندان در فصول سرد سال، برای تعطیلات به مناطق گرم و خوش آب‌وهوا می‌روند. به همین خاطر، داشتن پوست آفتاب‌سوخته در فصول سردتر سال، به معیار جدید زیبایی بین ثروتمندان تبدیل شد. اسکی‌کردن در مناطق کوهستانی نیز باعث ایجاد رنگ آفتاب‌سوخته بر صورت افراد شده و این موضوع نیز، باعث افزایش محبوبیت پوست‌های برنزه شد. ابتدای این موج، پس از تعطیلات تابستان کوکوشنل در سال 1920 بود. کوکوشنل پس از این تعطیلات، با پوست برنزه و تیره، معیار جدیدی برای زیبایی در دنیا تعریف کرد.

کم‌کم استفاده از کرم‌پودرهای تیره‌تر، استفاده از انواع اسپری‌های رنگ بدن و سایر موارد مشابه، بین مردم و اغلب جوانان رواج پیدا کرد. با این وجود، آفتاب‌گرفتن و مراجعه به سالن‌ها اختصاصی سولار، هم‌چنان مهم‌ترین روش برای برنزه‌کردن پوست هستند.

در این روش‌ها، سلول‌های پوست در معرض اشعه UV قرار می‌گیرند. به همین خاطر، سلول‌ها برای جلوگیری از نفوذ این اشعه به سایر بخش‌های بدن، حالت تدافعی به خود گرفته و وارد فاز محافظت می‌شوند. در این حالت، سلول‌های رنگدانه پوست یعنی ملانونین‌ها به کراتینوسیت‌ها تبدیل می‌شوند. کراتینوسیت‌ها در برابر عوامل مضر خارجی هم‌چون میکروب، حرارت، نور آفتاب و… از بدن دفاع کرده و بخش اعظم لایه سطحی پوست را تشکیل می‌دهند. به‌عنوان یک مکانیزم دفاعی، رنگ تیره‌تر ملانونین‌ها در مقابل اشعه UV قرار خواهد گرفت. بدین شکل، سلول‌ها از گسترش آسیب پوستی به بدن جلوگیری می‌کنند.

به همین خاطر باید بگوییم که برنزه‌شدن، فرآیند افزایش ملانونین به سطح پوست برای محافظت از بدن در مقابل اشعه UV است. بنابراین، پوست برنزه به نوعی پوست آسیب دیده است و باید به‌بهترین شکل ممکن از آن مراقبت کنید.

انواع روش های برنزه کردن پوست

پیش از بررسی روش‌های مختلف مراقبت از پوست بعد از برنزه کردن باید یک موضوع مهم دیگر یعنی روش‌های مختلف برنزه کردن پوست را با هم مرور کنیم. برخی از این روش‌های ماندگاری بیشتری داشته و برخی دیگر حدودا یک هفته ماندگاری دارند. حمام آفتاب و سولاریوم، روش‌های طولانی‌مدتی بوده که آسیب‌های بیشتری را نیز به‌دنبال دارد.

1- استفاده از آفتاب طبیعی

برنزه کرن با کمک آفتاب

یکی از معمول‌ترین و شاید کم‌هزینه‌ترین روش برنزه‌کردن پوست، استفاده از آفتاب طبیعی است. در این روش، می‌توانید پوست خود را در معرض تابش اشعه‌های آفتاب قرار داده و از تغییر رنگ پوست خود لذت ببرید. استفاده از آفتاب طبیعی برای برنزه‌کردن، باعث تامین ویتامین D بدن شما نیز خواهد شد. هرچند، ریسک انجام این کار بسیار بالا بوده و در این روش، مراقبت از پوست بعد از برنزه کردن و در حین آن، اهمیت زیادی دارد.

اشعه آفتاب می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پوست را به‌شدت افزایش دهد. به همین خاطر، استفاده از ضد آفتاب مناسب در این روش، یک موضوع مهم و حیاتی است. علاوه بر این، در این روش باید سایر نکات مهم هم‌چون احتمال آفتاب‌سوختگی شدید و یا کم‌آبی بدن را نیز در نظر بگیرید.

2- سولاریوم یا همان تخت‌های برنزه کردن

تخت برنزه و روش مراقبت از پوست بعد از سولار

سولاریوم و یا تخت‌های برنزه‌کردن، دهه‌های زیادی است که به‌عنوان یک روش سریع برای برنزه‌کردن استفاده می‌شوند. این روش بسیار سریع‌تر از حمام آفتاب بوده و صرف نظر از نوع آب‌وهوا، می‌تواند شما را به رنگ پوست مد نظرتان برساند. با این وجود، پوست در این حالت در معرض آسیب بیشتری قرار می‌گیرد. به همین خاطر، مراقبت پوست بعد از برنزه کردن به روش سولاریوم، اهمیت دوچندان دارد.

در روش سولاریوم، از اشعه‌های فرابنفش یا UV، برای تیره‌تر کردن پوست بدن استفاده می‌کنند. در این حالت، پوست شما 6 برابر حالت عادی در تابستان، در معرض اشعه فرابنفش قرار خواهد گرفت.

لوسیون سولاریوم ادهاردی مدل Ice Summer حجم 20 میل

3- برنزه کردن بدون آفتاب

با توجه به اثرات مخرب آفتاب و اشعه UV، برنزه کردن بدون آفتاب روش خوبی به نظر می‌رسد. در این روش‌ها، هر کسی می‌تواند با کمک لوسیون، کرم یا اسپری، بدن خود را برنزه کند. در مواد سازنده چنین محصولاتی، معمولا دی‌هیدروکسی‌استون به چشم می‌خورد. این ماده که با نام اختصاری DHA شناخته می‌شود، با سلول‌های مرده سطح پوست واکنش نشان داده و سطح پوست را تیره‌تر می‌کند. برنزه کردن پوست به این روش، حدودا یک هفته ماندگاری دارد.

واکس برنز کننده آرگان میس ادن حجم 150میل

با اینکه این روش‌ها آسیب کمتری را به پوست تحمیل می‌کنند، اما هم‌چنان باید از خرید یک محصول باکیفیت و معتبر اطمینان حاصل کرده و با مراقبت پوست بعد از برنزه کردن از ایجاد آسیب‌های بیشتر جلوگیری کنید. ترکیبات سازنده محصول مد نظر خود را بررسی کرده و از نبود موادی به نام FD&C اطمینان حاصل کنید. این ماده باعث نارنجی‌شدن پوست شما خواهد شد.

4- اسپری برنزه کردن

اسپری برنزه و مراقبت از پوست بعد از برنزه کردن

اسپری‌ها نیز یکی از روش‌های برنزه‌کردن بدون آفتاب هستند. هرچند در این روش برخلاف لوسیون‌ها و کرم‌ها، به کمک یک فرد متخصص نیاز دارید. اسپری‌های برنزه‌کننده نیز حاوی مواد مختلفی هم‌چون DHA بوده و بدین شکل، رنگ پوست را در طی چند ساعت تغییر می‌دهند.

فرآیند برنزه‌کردن با اسپری نیز حدودا به 30 دقیقه زمان نیاز دارد و ماندگاری آن نیز حدودا یک هفته است.

فوم برنز کننده پوست پریم مدل Corpex حجم 150 میل

5- قرص برنزه

شاید یکی از عجیب‌ترین و خطرناک‌ترین روش برنزه‌کردن پوست، استفاده از قرص‌های خوراکی است. کانتاگزانتین یک ماده غذایی و رنگ مصنوعی غذا است. این ماده به‌عنوان رنگ خوراکی از سازمان FDA مجوز دارد ولی دارای مجوز استفاده به‌عنوان برنزه‌کننده پوست نیست.

کانتاگزانتین در زمان هضم، باعث انتشار ترکیباتی می‌شود که پوست را تیره‌تر می‌کند. برای رسیدن به نتیجه مد نظر، قرص‌ها را باید به‌مدت زمان طولانی‌تری مصرف کنید. این قرص‌ها ممکن است پوست شما را به رنگ نارنجی یا قهوه‌ای تیره تبدیل کرده و آسیب‌های جدی به کبد شما وارد کنند.

همه این روش‌ها، برای برنزه‌کردن پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته باید بدانید که هر کدام از این روش‌ها عوارض مختص به خود را خواهد داشت. با این وجود، سوال مهم این است که سولاریوم و برنزه‌کردن پوست بدین شکل، چه عوارضی را در پی دارد؟

عوارض سولاریوم

برنزه کردن با کمک سولاریوم

اغلب افراد با عوارض قرار گرفتن در معرض آفتاب به‌خوبی آشنا هستند. به همین خاطر استفاده از انواع کرم‌های محافظ و ضد آفتاب، در فصل‌های گرم سال بسیار رایج است. هرچند در ایران افراد برای برنزه‌کردن پوست خود روش‌های دیگری را استفاده کرده و حمام آفتاب طرفداران کمتری در این‌جا دارد.

یکی از مهم‌ترین روش‌های برنزه‌کردن پوست در ایران، سولاریوم است. با توجه به همین مسئله، باید در این بخش به‌صورت اختصاصی به بررسی عوارض سولاریوم بپردازیم.

1- افزایش احتمال ابتلا به سرطان

قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب به مدت طولانی، باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان خواهد شد. در سولاریوم، این اشعه با شدت بسیار بیشتری (حدودا 6 برابر آفتاب تابستان) به پوست بدن می‌تابد. این میزان از اشعه، آسیب‌های زیادی در پی خواهد داشت که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، افزایش ریسک ابتلا به سرطان است. علاوه بر سرطان پوست، احتمال آسیب به چشم و ابتلا به سرطان چشم نیز در این فرآیند وجود دارد.

2- پیری پوست

سولاریوم انعطاف و الاستیته پوست را کاهش داده و منجر به افزایش چین و چروک می‌شود. به همین خاطر انجام این کار به‌صورت روتین و دوره‌ای، میزان خشکی پوست را افزایش داده و چین و چروک‌ها را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، سولاریوم می‌تواند میزان ایمنی بدن را نیز کاهش داده و بدن را در مقابل بیماری‌های عفونی آسیب‌پذیرتر کند.

استفاده از ضدآفتاب برای کاهش عوارض آفتاب‌گرفتن

3- آفتاب‌سوختگی و حساسیت پوستی

افراد دارای پوست نازک و روشن‌تر، حساسیت بیشتری به اشعه فرابنفش یا همان UV داشته و به همین خاطر، در معرض آسیب‌های بیشتری قرار دارند. حساسیت پوستی باعث ایجاد سوزش، خارش، التهاب و تورم می‌شود. البته این مشکلات به افراد با پوست روشن محدود نشده و افراد دارای پوست تیره‌تر نیز در معرض این خطرات هستند. اگر به بررسی دقیق‌تر عوارض برنزه‌کردن با سولاریوم نیاز دارید، پیشنهاد می‌کنیم به مقاله ز

با وجود تمام این خطرات و آسیب‌ها، افراد زیادی به برنزه‌کردن پوست خود تمایل دارند.  در این صورت و برای کاهش آسیب‌های احتمالی، چه روش‌هایی وجود دارد؟ در ادامه، مهم‌ترین راهکارهای مراقبت پوست بعد از برنزه کردن را با هم بررسی خواهیم کرد.

نکات مهم مراقبت از پوست بعد از برنزه کردن

برنزه‌کردن پوست علی‌رغم زیبایی، آسیب‌های جدی نیز به همراه دارد. به همین خاطر در صورت انجام این کار و حتی پیش از آن، باید نکات مهم مراقبت پوست بعد از برنزه کردن را مطالعه کرده و آن‌ها را به کار ببرید. در ادامه، برخی از مهم‌ترین مراقبت های بعد از برنزه کردن پوست را با هم بررسی می‌کنیم.

1- آب‌رسانی به بدن

نوشیدن آب فراوان یکی از راه‌های مراقبت پوست بعد از سولار و برنزه‌کردن

در هر دو روش حمام آفتاب یا لیزر و سولار، بدن در طی فرآیند برنزه‌شدن، آب بسیار زیادی را از دست می‌دهد. اشعه UV علاوه بر خشک کردن پوست، باعث کم‌آبی بدن نیز می‌شود. به همین خاطر، برای داشتن یک پوست برنزه سالم‌تر و عدم ایجاد آسیب‌های جدی، حتما پیش از برنزه‌کردن و البته پس از آن، مقدار زیادی آب بنوشید.

نوشیدن آب یکی از روش‌های مهم مراقبت پوست بعد از برنزه کردن بوده و می‌تواند باعث ایجاد رنگ یک‌نواخت‌تری در پوست شما شود.

2- استفاده از مرطوب کننده و آبرسان و مراقبت از پوست بعد از سولار

علاوه بر نوشیدن مقدار زیادی آب، استفاده از مرطوب‌کننده و آبرسان پس از برنزه‌کردن پوست نیز اهمیت زیادی دارد. در مطالب پیشین، به بررسی کامل انواع مرطوب‌کننده‌ها و مزایای استفاده از آن‌ها پرداختیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را مطالعه کرده و از مزیت‌های فوق‌العاده آن مطلع شوید.

استفاده از مرطوب کننده یکی دیگر از روش‌های مراقبت پوست بعد از برنزه کردن است. مرطوب‌کننده‌های دارای هیالورونیک اسید، بهترین انتخاب شما برای مراقبت از پوست بعد از سولار و آفتاب‌گرفتن است. هیالورونیک اسید به‌طور طبیعی در بدن ما انسان‌ها وجود داشته و باعث افزایش انعطاف و رطوبت پوست می‌شود.

بهترین زمان استفاده از مرطوب‌کننده‌های بدن، پس از استحمام است. می‌توانید از مرطوب‌کننده‌های خیس استفاده کنید که باید بر روی پوست نمناک استفاده شوند. سایر مرطوب‌کننده‌ها نیز پس از خشک‌کردن پوست، قابل استفاده هستند.

3- لایه برداری و مراقبت پوست بعد از برنزه کردن

لایه‌برداری پوست بعد از برنزه کردن

پوست انسان‌ها به‌صورت طبیعی قادر به از بین‌بردن سلول‌های مرده است. این فرآیند که لایه‌برداری نامیده می‌شود، باعث بازسازی بخش‌های مختلف پوست خواهد شد. برای تسریع این فرآید، انواع روش‌های لایه‌برداری وجود دارد. ماسک‌ها و کرم‌های لایه‌بردار، یکی از معمول‌ترین روش‌های لایه‌برداری پوست هستند که کاربرد زیادی نیز دارند.

پس از برنزه‌کردن، احتمالا ایجاد خشکی و پوسته‌پوسته‌شدن نیز وجود دارد. به همین خاطر، باید پوست را لایه‌برداری کرده تا رنگ بدن شما یک‌دست و یک‌نواخت شود. استفاده از لایه‌بردارهای طبیعی هم‌چون دانه‌های شکر، یکی از روش‌های عالی برای رسیدگی و مراقبت از پوست بعد از لیزر و برنزه‌کردن است.

4- مصرف شکلات تلخ برای مراقبت از پوست بعد از برنزه کردن

شکلات تلخ یکی از مغذی‌ترین ماده‌های خوراکی است که فواید زیادی دارد. فلاونول موجود در کاکائو، باعث آب‌رسانی به بدن شده و علاوه بر آن، یک آنتی‌اکسیدان قوی است. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند بدن را در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و از ایجاد آسیب‌های بیشتر و مخرب‌تر، جلوگیری کنند.

پوست بدن پس از قرار گرفتن در معرض اشعه UV، به آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری برای محافظت از خود نیاز دارد. به همین خاطر مصرف شکلات تلخ و سایر مواد خوراکی دارای آنتی‌اکسیدان، یکی از روش‌های عالی برای مراقبت پوست بعد از برنزه کردن به شمار می‌رود.

5- مصرف میوه‌های حاوی پلی‌فنل

مراقبت از پوست بعد از لیزر با مصرف میوه‌های مختلف

پلی‌فنل‌ها نیز یکی دیگر از مواد شیمیایی موجود در انواع مواد طبیعی و میوه‌ها است که می‌تواند آسیب‌های اشعه UV را کاهش دهد. میوه‌های مختلفی هم‌چون انواع انگورها، سیب، گلابی، آلبالو و توت‌های مختلف، حاوی مقدار زیادی پلی‌فنل هستند. مصرف این میوه‌ها پس از برنزه‌کردن پوست، روش بسیار خوبی برای کاهش آسیب‌های ناشی از فرآیند برنزه‌کردن پوست است.

علاوه بر این موارد، مصرف خوراکی‌های حاوی ویتامین E نیز روش بسیار خوبی برای مراقبت پوست بعد از برنزه کردن است.

مراقبت از پوست بعد از لیزر و چکاپ سالانه

مراقبت پوست بعد از برنزه کردن به مواردی هم‌چون نوشیدن آب و مصرف خوراکی‌های مفید محدود نمی‌شود. علی‌رغم محبوبیت و جذابیت برنزه‌کردن، باید بدانید که هر نوع برنزه‌کردن می‌تواند آسیب‌های مختلفی در پی داشته باشد. به همین خاطر، در صورت برنزه‌کردن پوست خود، باید به‌صورت روتین و دوره‌ای به پزشک مراجعه کرده و چکاپ سالانه خود را به‌صورت جدی پیگیری کنید.

برنزه‌کردن می‌تواند احتمال آفتاب‌سوختگی، خشکی پوست، افزایش لک، حساسیت و از همه ناگوارتر، سرطان پوست را افزایش دهد. بنابراین مراجعه دوره‌ای به پزشک را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراقبت های بعد از برنزه کردن پوست به خاطر سپرده و آن را به‌صورت دوره‌ای تکرار کنید.

جمع‌بندی نهایی

آفتاب گرفتن و مراقبت از پوست پس از آن

عوارض سولاریوم و برنزه‌کردن پوست بر کسی پوشیده نیست. احتمال ایجاد حساسیت‌های پوستی، احتمال ایجاد آفتاب‌سوختگی، افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های پوستی و حتی سرطان، همه بخش‌هایی از عوارض برنزه‌کردن پوست است. با این وجود، برنزه‌کردن پوست هنوز هم طرفداران زیادی دارد. اگر شما هم به برنزه‌کردن پوست خود علاقه دارید، باید روش‌های مختلف مراقبت از پوست بعد از برنزه کردن را به‌خوبی فرا گرفته و آن‌ها را به کار ببرید. نوشیدن آب فراوان، استفاده از انواع مرطوب‌کننده‌ها، مصرف میوه‌ها و ماده‌های غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان و البته انجام روتین چکاپ کامل بدن، همه روش‌های مختلفی برای کاهش عوارض این کار هستند. آیا شما نیز به برنزه‌کردن پوست خود علاقه دارید؟ روش شما برای مراقبت از پوست بعد از سولار و برنزه‌کردن چیست؟ تجربیات خود را با ما و خوانندگان‌مان در میان بگذارید.

سوالات متداول

1- برنزه کردن پوست چیست؟

فرآیند تیره‌تر کردن پوست، برنزه‌کردن گفته می‌شود. برای انجام این کار، از روش‌های مختلفی هم‌چون آفتاب طبیعی، سولاریوم، کرم‌ها و لوسیون‌های برنزه‌کردن، استفاده می‌شود. در روش‌های ماندگارتر هم‌چون حمام آفتاب و سولاریوم، پوست در معرض اشعه UV قرار خواهد گرفت. سلول‌های پوست برای جلوگیری از ایجاد آسیب‌های بیشتر، ملانین بیشتری تولید کرده و با این کار، از نفوذ عمیق‌تر اشعه UV جلوگیری می‌کنند. این فرآیند باعث تیره‌تر شدن سطح خارجی پوست یعنی اپیدرم خواهد شد.

2- بعد از سولار چگونه از پوست خود مراقبت کنیم؟

در فرآیند سولار، پوست آسیب می‌بیند. برای مراقبت از پوست بعد از لیزر و سولار، باید آب فراوان بنوشید، از انواع مرطوب‌کننده‌ها استفاده کرده و مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان و پلی‌فنل مصرف کنید. این ترکیبات به بدن شما کمک می‌کنند که از وقوع آسیب‌های جدی و ماندگار جلوگیری کند.

3- چه آسیب‌هایی پوست برنزه را تهدید می‌کند؟

خشکی، التهاب، تورم، سوزش و یا در مراحل پیشرفته‌تر بیماری‌های جدی‌تر هم‌چون سرطان پوست، برخی از مهم‌ترین آسیب‌هایی است که پوست برنزه را تهدید می‌کند.

4- عوارض سولاریوم چیست؟

سولاریوم خطرات مختلفی هم‌چون ابتلا به سرطان، آفتاب سوختگی و البته حساسیت به اشعه UV را در پی دارد. پیری پوست،  از دست دادن آب بدن یا همان دهیدراته‌شدن نیز از دیگر عوارض سولاریوم و برنزه‌کردن پوست به این روش است.