فهرست مطالب
نویسنده: آرش شمسی
کمتر مکانها و کمتر زمانهایی پیدا میشوند که ما در آنها محدودیت نداشته باشیم. معمولاً برای انتخاب، برای نگهداری و تقریباً برای هر چیزی محدودیت سرراهمان وجود دارد. هنگام سفر نیز برای بستن چمدان و همراهداشتن وسایل ضروری محدودیت داریم. این نکته برای لوازم بهداشتی ضروری در سفر هم صدق میکند. این یعنی باید لوازم بهداشتی ضروری حین سفر را درست و مقدار هر کدام را بهاندازه انتخاب کنیم. اینکه حین سفر به کدام لوازم بهداشتی نیاز داریم، موضوعی است که در این نوشتار از مجلهی موتنرو روی آن تمرکز خواهیم داشت. در ادامه خواهیم دید که برای سفر بهتر است چه وسایل بهداشتیای همراهمان باشد.
عوامل تأثیرگذار روی انتخاب لوازم بهداشتی ضروری حین سفر
1- طول مدت سفر
طول مدت سفر یکی از مهمترین عواملی است که باید در انتخاب لوازم بهداشتی ضروری و مقدار موردنیاز هر کدام درنظر گرفته شود. البته که هرچه سفر طولانیتر شود، احتمال اینکه به آن دسته لوازم بهداشتی که در کوتاهمدت بهکارمان نمیآیند احتیاج پیدا کنیم، بیشتر میشود. بهعنوانمثال، ممکن است در یک سفر یک یا دوروزه نیازی به برخی لوازم بهداشتی نداشته باشیم، اما در یک سفر یکهفتهای به آنها نیاز پیدا کنیم. از طرفی هرچه سفر طولانیتر شود، به مقدار بیشتری از هر کدام از لوازم بهداشتی نیاز خواهیم داشت.
2- مقصد سفر
لوازم بهداشتی ضروری در سفر باید متناسب با مقصد سفر انتخاب شوند. بهعنوانمثال، اگر مقصدمان یک منطقهی آفتابی باشد، همراهداشتن کرم ضدآفتاب یا حتی پمادهای مخصوص آفتابسوختگی ضروری است یا اگر مقصد سفر جنگل باشد، به کرمهای مخصوص گزش حشرات احتیاج خواهیم داشت.
3- اقامتگاه
هنگام انتخاب لوازم بهداشتی ضروری در سفر باید به اقامتگاهمان حین سفر هم توجه کنیم. مثلاً اگر قرار است در خانهی یکی از نزدیکانمان اقامت داشته باشیم، احتمالاً میتوانیم برخی مواد بهداشتی را اصلاً همراه نبریم.
از سویی اغلب هتلها لوازم آرایشی و بهداشتی متنوعی از جمله تیغ، کرم اصلاح، خمیردندان، شامپو و سایر ملزومات را در اختیار مسافر قرار میدهند. یکی از آسانترین راهها برای صرفهجویی در هزینه و انرژی، استفاده از همین وسایل بهداشتی ارائهشده از سوی هتل است. خدماتی همچون شستوشوی لباسها و اتوکشیدنشان که بعضی هتلها ارائه میدهند هم میتوانند به کمترشدن لوازم بهداشتی موردنیاز در این زمینه کمک کنند. البته این امتیاز درصورت اقامت در اقامتگاههای دیگری بهغیر از هتلها وجود نخواهد داشت.
4- قوانین سفر
همراهداشتن بعضی مواد، بهخصوص مایعات، در سفرهای هوایی غیرمجاز است. بنابراین لازم است در سفرهای برونمرزی مطمئن شویم که هیچ چیز غیرمجازی بین لوازم بهداشتیای که برای سفر انتخاب کردهایم وجود ندارد.
لیست لوازم بهداشتی ضروری در سفر
در ادامه فهرست لوازم بهداشتی ضروری در سفر را مرور میکنیم، اما همانطور که گفتیم همراهداشتن یا همراهنداشتن این وسایل، بستگی به عواملی دارند که به آنها اشاره کردیم.
1- لوازم بهداشتی موردنیاز برای شستوشوی دستها و ضدعفونیکردنشان
شیوع کرونا باعث شده بسیاری از ما عادت کنیم مدام دستهایمان را با الکل یا سایر محلولها یا ژلهای مخصوص ضدعفونی دستها، ضدعفونی کنیم. البته که همراهداشتن مقدار کافی محلول یا ژل ضدعفونی حین سفر ضروری است و حتی بهتر است هر دو را همراه داشته باشیم، بااینحال باید توجه داشت که ضدعفونیکردن دستها با این مواد نباید جایگزین شستن دستها با صابون و آب گرم شود. بنابراین لازم است حین سفر مقدار کافی صابون همراه داشته باشیم. خوشبختانه درحالحاضر انواع مختلف صابون مخصوص مسافرت تولید میشوند و میتوانند جایگزینهای خوبی برای صابونهای معمولی باشند. معمولاً صابونهای مسافرتی یا یکبارمصرف هستند یا محفظهای هم برای نگهداری صابون دارند و این خود یک مزیت قابلتوجه برای استفاده از این محصولات است.
برای شستوشو و ضدعفونیکردن دستها در سفر همراهداشتن موارد زیر کافی اند:
- محلول ضدعفونیکننده
- ژل ضدعفونیکننده
- صابون مسافرتی یا مایعدستشویی
- دستمال کاغذی قابلحمل [برای خشککردن دستها و سایر مصارف]
2- لوازم بهداشتی موردنیاز برای شستوشوی دهان و دندانها
مسواک و خمیردندان دو تا از مهمترین لوازم بهداشتی در لیست لوازم بهداشتی ضروری در سفر هستند. بهتر است برای پُر نکردن چمدانهایمان، خمیردندانهای کوچک و مسافرتی همراه داشته باشیم. همچنین از آنجا که رعایت بهداشت مسواک و دورنگاهداشتناش از آلودگیها در سفر سخت است، بهتر است حین سفر از مسواکهای یکبارمصرف استفاده کنیم. در کل، برای حفظ بهداشت دهان و دندان در سفر به موارد زیر نیاز داریم:
- خمیردندان
- مسواک یکبارمصرف
- نخدندان
3- لوازم بهداشتی موردنیاز برای ضدعفونی و تمیزکردن سطوح
حین سفر لازم است با سطوح مختلفی تماس داشته باشیم که آلودهبودنشان میتواند مشکلساز شود، بهویژه درحالحاضر که همچنان وجود ویروس کرونا روی سطوح ممکن است باعث ابتلا به کووید 19 شود. بنابراین بهتر است تا جای امکان این سطوح را با الکل، محلولهای ضدعفونی یا دستمالهای مرطوب ضدعفونیکنندهی سطوح، ضدعفونی کرده یا با استفاده از پارچه یا ملحفه از تماس مستقیم با آنها جلوگیری کنیم.
تکیهگاه دستها در هواپیما یا اتوبوس، سینی مخصوص غذا، کمربند ایمنی، صفحهنمایش لمسی، دستگیرههای در و پنجره، سرویسهای بهداشتی یا موارد مشابه در هتل یا سایر اقامتگاهها، نمونههایی از سطوحی هستند که بهتر است پیش از تماس ضدعفونی شوند.
علاوهبراین، بهتر است با استفاده از روکش صندلی یا یک تکه ملحفه، از تماس طولانیمدت با صندلی هواپیما، قطار یا اتوبوس جلوگیری کنیم و تا جای امکان تختخوابمان را با ملحفههای مسافرتی بپوشانیم.
افزون بر اینها، بهتر است از راهرفتن بدون دمپایی در اتاق هتل یا هر اقامتگاه دیگر خودداری کنیم و چه در اتاق و چه در سرویسهای بهداشتی دمپایی بپوشیم، چرا که احتمال سرایت انواع باکتری و قارچ از کف زمین به پاها و بدن بسیار زیاد است.
برای ضدعفونیکردن سطوح مختلف حین سفر و جلوگیری از تماس با آنها لوازم زیر کمککننده اند:
- الکل یا محلول ضدعفونیکننده
- دستمال مرطوب ضدعفونیکننده
- ملحفه یا کاور صندلی و رختخواب
- دمپایی
4- لوازم بهداشتی موردنیاز برای استحمام
نوع لوازم بهداشتی موردنیاز برای استحمام در سفر و مقدارشان بستگی به عواملی همچون مدت و مقصد سفر و اقامتگاه دارند. در سفرهای کوتاه همراهداشتن وسایل زیر برای استحمام ضروری است:
- شامپو
- شامپو بدن
- نرمکنندهی مو [درصورت نیاز]
- حوله
- دئودورانت یا مام
- شانه و برس
درصورت وجود محدودیت فضا یا دردسترسنبودن آب، میتوانیم دستمالهای مرطوب مخصوص استحمام را جایگزین شامپو بدن، دئودورانت و حوله کنیم، چرا که کار هر سه را انجام میدهد.
در سفرهای طولانیمدتتر علاوه بر موارد بالا، لوازم بهداشتی زیر هم ضروری اند:
- لوازم اصلاح صورت و بدن [مثل تیغ، کرم موبر، ماشین ریشتراش]
- ناخنگیر و سوهان ناخن
- موچین
- سشوار و اتو مو [بهویژه درصورت اقامت خارج از هتل]
از بهترین سشوارها برای مسافرت، میتوان به سشوار مکدی مدل 2004 اشاره کرد. سشوار مک دی مدل MC-2004 هم قدرت بالایی دارد [8000] و هم چون اندازهای کوچک دارد، چمدان را پُر نمیکند.
سشوار کنورث مدل KW_9010 هم گزینهای عالی است. این سشوار هم کوچک است و خوشبختانه توان مصرفی بالایی دارد [9000]. افزون بر اینها، قیمتی راضیکننده دارد.
5- لوازم بهداشتی موردنیاز برای حفاظت از بدن در شرایط نامساعد محیطی
عوامل مختلفی مثل تابش آفتاب، سرما، گزش حشرات یا خشکی هوا ممکن است حین سفر دردسرساز شوند و بهتر است با همراهداشتن لوازم بهداشتیای که ممکن است در این شرایط بهکارمان بیایند، از مشکلات احتمالی جلوگیری – یا درصورت پیشامد برطرفشان – کنیم. لوازم بهداشتی زیر در این ارتباط کارآمد خواهند بود:
- کرم ضدآفتاب [همراه با سایر محصولات بهداشتی ضدآفتاب]
- کرم یا لوسیون مخصوص گزش حشرات
- کرم مرطوبکننده
- پودر ضدعرق و خوشبوکنندهی پا
6- لوازم بهداشتی موردنیاز برای درمانهای ابتدایی
جعبهی کمکهای اولیه یکی از ضروریترین تجهیزات سفر است. بهتر است جعبهی کمکهای اولیه تا جای امکان جمعوجور باشد و وسایل و داروهای زیر در آن پیدا شوند:
- مسکنهای بدون نسخه [مثل استامینوفن یا ایبوپروفن]
- پماد آنتیبیوتیک [مثل تتراسایکلین]
- داروهای ضدتهوع [مثل متوکلوپیرامید]
- داروهای ضد اسید معده [مثل فاموتیدین]
- گاز استریل
- باند نخی
- چسب زخم
- الکل یا پد الکلی
- بتادین
- سرنگ
- پنبه
- قیچی کوچک
- آینه
- موچین
- دماسنج
- چاقوی سفری
- چراغ قوه
- پارچه و حوله
7- سایر لوازم بهداشتی و آرایشی ضروری در سفر
لوازم آرایشی و بهداشتی زیر از دیگر مواردی هستند که ممکن است در سفر، بهویژه سفرهای طولانی، لازم باشند:
- نوار بهداشتی، کاپ قاعدگی یا سایر لوازم و تجهیزات مخصوص عادت ماهیانه خانمها
- پاککنندهی آرایش صورت و چشم
- کرم دور چشم
- لوسیون بدن
- عطر و ادکلن
- کاندوم
- دستکش یکبار مصرف
- گوشپاککن
8- لوازم موردنیاز در سفر برای نوزادان و کودکان
برخی از نیازهای نوزادان و کودکان متفاوت از بزرگسالان هستند و لازم است در لیست لوازم بهداشتی ضروری در سفر نیازهای خاص این گروه سنی هم درنظر گرفته شود. علاوه بر مواردی که گفتیم، همراهداشتن لوازم بهداشتی زیر درصورت سفر با کودکان یا نوزدان ضروری است:
- پوشک
- زیراندازه تعویض کودک [تاجایامکان بهصورت یکبارمصرف]
- دستمال مرطوب مخصوص نوزادان
- دستمال یا پارچهی خشککن
- پماد یا پودر سوختگی
- کرم ضدآفتاب مخصوص نوزادان و کودکان
برای خرید کرم ضدآفتاب کودکان میتوانید روی کرم ضد آفتاب کودکان SPF30 هیدرودرم 50 میل حساب کنید. این کرم در کشور آلمان تأیید شده و خوشبختانه فاقد اسانس است.
چند نکتهی کاربردی در جمعآوری لوازم بهداشتی ضروری در سفر
1- بهتر است تا جای امکان همهی وسایل بهداشتی در کیف مخصوص لوازم شخصی قرار گیرند تا دسترسی به آنها آسانتر باشد.
2- سعی کنیم تاجایامکان از مواد جامد بیشتر از مایع استفاده کنیم. مواد جامد طول عمر بیشتری دارند و همچنین درصورت استفاده از آنها امکان نشت و در نتیجه کثیفشدن چمدان وجود نخواهند داشت.
3- درصورتیکه همراه با یک یا چند نفر سفر میکنیم، تاجایامکان یک کیف مخصوص لوازم شخصی برای هر نفر آماده کنیم. به این ترتیب از لوازم شخصی دیگران استفاده نخواهیم کرد.
4- بهتر است چند روز پیش از سفر لیست لوازم بهداشتی ضروری در سفر را مرور کرده و هر آنچه نیاز داریم را از پیش جمع کنیم.
سوالات متداول
لیست لوازم بهداشتی ضروری حین سفر به عوامل مختلفی بستگی دارد. طول مدت سفر، مقصد سفر، نوع اقامتگاه، قوانین سفر و سن و وضعیت مسافران از جمله عوامل تأثیرگذار هستند. در این نوشتار لیست لوازم بهداشتی لازم برای سفر را معرفی و بررسی کردهایم.
درصورتیکه سفری طولانی یا نیمهطولانی در پیش دارید، بهتر است جعبهی کمکهای اولیه به همراه داشته باشید. لیست موارد مهم برای درون جعبهی کمکهای اولیه را در این نوشتار معرفی کردیم.